Preddiplomski sveučilišni studij

Prehrambena tehnologija

Znanstveno/umjetničko područje studijskoga programa

Trajanje studijskoga programa

3 godine

Minimalni broj ECTS bodova potreban za završetak studija

180

Uvjeti upisa na studij i razredbeni postupak

završena četverogodišnja srednja škola i položena državna matura

Akademski/stručni naziv koji se stječe po završetku studija

Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije

2.12. Popis obveznih i izbornih predmeta

POPIS PREDMETA

Godina studija: 1.

Semestar: 1.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTJ111 Opća biologija 30 15 0 0 4.0
KTK101 Matematika 30 45 0 0 8.0
KTK102 Fizika 30 15 30 0 6.0
KTK103 Opća kemija 45 30 30 0 9.0
KTK104 Primjena računala 15 0 30 0 4.0
Ukupno obvezni
150 105 90 0 31

 

POPIS PREDMETA

Godina studija: 1.

Semestar: 2.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTK105 Opća mikrobiologija 30 0 15 0 4.0
KTK106 Anorganska kemija 30 15 30 0 7.0
KTK107 Analitička kemija 60 15 45 0 9.0
KTK108 Hrana i prehrana 30 15 0 0 4.0
KTK109 Fizikalna kemija 30 15 30 0 6.0
Ukupno obvezni
180 60 120 0 30

 

POPIS PREDMETA

Godina studija: 2.

Semestar: 3.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTK201 Organska kemija 60 15 45 0 10.0
KTK202 Mikrobiologija hrane 30 0 15 0 5.0
KTK203 Prijenos tvari i energije 45 15 15 0 5.0
KTK204 Uvod u prehrambene tehnologije 15 15 0 0 3.0
KTK205 Sirovine u prehrambenoj industriji 30 15 0 0 4.0
Ukupno obvezni
180 60 75 0 27

 

POPIS PREDMETA

Godina studija: 2.

Semestar: 4.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTK206 Biokemija 45 15 30 0 7.0
KTK207 Tehnološke operacije 45 15 30 0 7.0
KTK208 Termodinamika 15 15 0 0 3.0
KTK209 Mjerna i regulacijska tehnika 30 0 30 0 5.0
KTK210 Procesi u prehrambenoj industriji 45 15 20 10 7.0
KTKOSP Stručna praksa 0 0 0 0 3.0
Ukupno obvezni
180 60 110 10 32

 

POPIS PREDMETA

Godina studija: 3.

Semestar: 5.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTK301 Kemija hrane 45 15 45 0 8.0
KTK302 Upravljanje kvalitetom 30 30 0 0 5.0
KTK303 Higijena i sanitacija 30 15 15 0 5.0
Ukupno obvezni
105 60 60 0 18
Izborni KTK304 Tehnologija prerade maslina 30 15 20 10 6.0
KTK305 Tehnologija proizvoda od grožđa 30 15 25 5 6.0
KTK306 Tehnologija obrade voća i povrća 30 15 25 5 6.0
KTK307 Tehnologija prerade proizvoda ribarstva 30 15 20 10 6.0
KTK308 Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 30 15 25 5 6.0
KTK309 Tehnologija prerade ljekovitog i začinskog bilja 30 15 30 0 6.0
KTK310 Metode analize hrane 30 0 30 0 4.0
Minimalan iznos ECTS bodova koji se mora ostvariti odabirom izbornih predmeta je 12.0.

 

POPIS PREDMETA

Godina studija: 3.

Semestar: 6.

STATUS KOD PREDMET
SATI U SEMESTRU
 ECTS 
PSVT
Obvezni KTK311 Osnove biotehnologije 30 0 0 0 3.0
KTK312 Ambalaža prehrambenih proizvoda 30 0 15 0 4.0
KTK313 Tehnologija vode 26 15 30 4 5.0
KTKOZR Završni rad 0 0 0 0 10.0
Ukupno obvezni
86 15 45 4 22
Izborni KTK314 Razvoj prehrambenog proizvoda 15 30 0 0 4.0
KTK315 Inženjerstvo otpada iz prehrambene industrije 30 0 10 5 4.0
KTK316 Mineralne sirovine iz mora 30 0 15 0 4.0
KTK317 Sigurnost pri radu 30 0 15 0 4.0
KTK318 Osnove poduzetništva 30 15 0 0 4.0
Minimalan iznos ECTS bodova koji se mora ostvariti odabirom izbornih predmeta je 8.0.