Hrvatski
Promijeni jezik
Promijeni jezik
Diplomski sveučilišni studij
Prehrambena tehnologija
Znanstveno/umjetničko područje studijskoga programa |
|
Trajanje studijskoga programa |
2 godine |
Minimalni broj ECTS bodova potreban za završetak studija |
120 |
Uvjeti upisa na studij i razredbeni postupak |
Završeni preddiplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija te drugi odgovarajući preddiplomski studij |
Akademski/stručni naziv koji se stječe po završetku studija |
Magistar/magistra inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije |
2.12. Popis obveznih i izbornih predmeta
POPIS PREDMETA |
---|
Godina studija: 1. |
Semestar: 1. |
STATUS | KOD | PREDMET | SATI U SEMESTRU |
ECTS | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
P | S | V | T | ||||
Obvezni | KTM100 | Primijenjena matematika | 30 | 15 | 0 | 0 | 4.0 |
KTM101 | Fizikalna svojstva hrane | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM102 | Sigurnost hrane | 30 | 0 | 15 | 0 | 5.0 | |
KTM103 | Tehnologija vina | 30 | 0 | 15 | 15 | 6.0 | |
KTM104 | Biokemijsko inženjerstvo | 30 | 15 | 15 | 0 | 6.0 | |
KTM105 | Mediteranska prehrana | 30 | 15 | 0 | 0 | 4.0 | |
Ukupno obvezni |
180 | 45 | 60 | 15 | 29 |
POPIS PREDMETA |
---|
Godina studija: 1. |
Semestar: 2. |
STATUS | KOD | PREDMET | SATI U SEMESTRU |
ECTS | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
P | S | V | T | ||||
Obvezni | KTM106 | Održive tehnologije u prehrambenoj industriji | 30 | 15 | 0 | 0 | 5.0 |
KTM107 | Projektiranje procesa | 30 | 30 | 0 | 0 | 7.0 | |
KTM108 | Med i drugi pčelinji proizvodi | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM109 | Nove tehnike konzerviranja hrane | 30 | 0 | 10 | 5 | 5.0 | |
KTM110 | Fermentirani mliječni proizvodi i sirarstvo | 30 | 15 | 20 | 10 | 7.0 | |
KTMOSP | Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 3.0 | |
Ukupno obvezni |
150 | 60 | 45 | 15 | 31 |
POPIS PREDMETA |
---|
Godina studija: 2. |
Semestar: 3. |
STATUS | KOD | PREDMET | SATI U SEMESTRU |
ECTS | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
P | S | V | T | ||||
Obvezni | Ukupno obvezni |
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Izborni | KTM200 | Tehnologija prerade maslina | 30 | 15 | 20 | 10 | 6.0 |
KTM201 | Tehnologija obrade voća i povrća | 30 | 15 | 25 | 5 | 6.0 | |
KTM202 | Tehnologija prerade proizvoda ribarstva | 30 | 15 | 20 | 10 | 6.0 | |
KTM203 | Tehnologija prerade ljekovitog i začinskog bilja | 30 | 15 | 30 | 0 | 6.0 | |
KTM204 | Tehnologija alkoholnih pića | 30 | 0 | 15 | 15 | 6.0 | |
KTM205 | Tehnologija mesa i mesnih prerađevina | 30 | 15 | 30 | 0 | 6.0 | |
KTM206 | Tehnologija žitarica | 30 | 0 | 15 | 15 | 6.0 | |
KTM207 | Korozija i zaštita materijala | 30 | 0 | 30 | 0 | 5.0 | |
KTM208 | Biotehnologija algi | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM209 | Biotransformacije hrane | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM210 | Funkcionalna hrana i nutraceutici | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM211 | Etnobotanika | 15 | 0 | 15 | 15 | 4.0 | |
KTM212 | Novi proizvodi od voća i povrća | 30 | 15 | 0 | 0 | 4.0 | |
KTM213 | Kemija aroma | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM214 | Prerada citrusa | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
Suma ECTS bodova izabranih izbornih predmeta mora biti najmanje 30. Kolegije KTM200, KTM201, KTM202, KTM203 moguće je upisati samo ukoliko kolegij nije bio upisan kao izborni kolegij na preddiplomskom studiju Prehrambene tehnologije. Kolegij Prerada citrusa moguće je upisati samo u slučaju ukoliko student prethodno nije odslušao kolegij Tehnologija obrade voća i povrća. |
POPIS PREDMETA |
---|
Godina studija: 2. |
Semestar: 4. |
STATUS | KOD | PREDMET | SATI U SEMESTRU |
ECTS | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
P | S | V | T | ||||
Obvezni | KTM215 | Uvod u znanstveno-istraživački rad | 15 | 15 | 0 | 0 | 2.0 |
KTM216 | Senzorske analize hrane | 20 | 15 | 10 | 0 | 4.0 | |
KTMODR | Diplomski rad | 0 | 0 | 0 | 0 | 18.0 | |
Ukupno obvezni |
35 | 30 | 10 | 0 | 24 | ||
Izborni | KTM217 | Suvremene metode pakiranja hrane | 30 | 15 | 0 | 0 | 4.0 |
KTM218 | Kvaliteta i sigurnost proizvoda ribarstva | 30 | 0 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM219 | Spektroskopske metode u analizi hrane | 15 | 15 | 15 | 0 | 4.0 | |
KTM220 | Ekološka proizvodnja hrane | 30 | 10 | 0 | 5 | 4.0 | |
KTM221 | Poduzetništvo i menadžment u proizvodnji hrane i pića | 30 | 15 | 0 | 0 | 4.0 | |
KTM222 | Komunikacijske vještine | 15 | 15 | 0 | 0 | 2.0 | |
KTM223 | Kineziološka kultura, fitness i zdravlje | 15 | 0 | 30 | 0 | 2.0 | |
Suma ECTS bodova izabranih izbornih predmeta mora biti najmanje 6. |